„Já jsem zjistila, že mám v sobě vztek, který jsem myslela, že nemám. Asi jsem ho nějak hodně potlačila, nebo jsem ho někam zavřela a teď se mi najednou otevřel. Mám v sobě takový naštvání, na všechno – na to, že se to vůbec takhle stalo,“ popsala v rozhovoru na YouTube kanále Čestmíra Strakatého Martina, která již dříve incident s Cimickým popsala velmi podrobně.

Stalo se to v době, kdy moderátorka s psychiatrem spolupracovala na jednom pořadu. Přišla za ním do pracovny, jenže pracovní záležitosti nakonec neřešili. „Sedla jsem si, on si sedl za mě. V tu chvíli to začalo. Sáhl mi na záda, pak mě chytil za prsa a snažil se mi jazykem proniknout do úst. Když jsem ho odstrčila, klekl si přede mě a začal mi recitovat báseň o Šípkové Růžence. Říkal mi ‚ty moje Šípková Růženko‘. Napadlo mě, že se snad pomátl. Nevěděla jsem, co dělat, netušila jsem, kam to celé povede, jestli mě nechce třeba znásilnit,“ svěřila Hynková před časem webu Aktuálně.cz. Pak se jí podařilo se mu vysmeknout a utéct, následně s ním rozvázala spolupráci.

Znovu už tyto detaily opakovat nechce. Proč? „Já už to vlastně nechci říkat, protože to jenom omílám. A frustruje to vlastně především mě a já se už musím trošku chránit. Musíte si to dávkovat, protože jinak zjistíte, že jste stahovaná dolů tou temnou energií zla, které se tam odehrávalo. A já už nechci bejt v tom zlu. Já už jsem dál, já chci do světla a já tohle to dělám proto, aby se ta tma, to temno proměnilo ve světlo,“ vysvětlovala blondýnka známá i ze Sama doma. Tím, že začal soud s Cimickým, se logicky o celé kauze začalo více a více mluvit a ona nyní podobných dotazů dostává více, proto si musela nastavit nějaké hranice. Ovšem bere prý jako svůj úkol vysvětlovat to, jak se oběť nějakého sexuálního násilí může cítit a proč třeba o zážitku dlouho mlčí.

Ostatně ona celou záležitost řešila hned, minimálně kolegové z pořadu o všem věděli. Jaká byla jejich reakce? „Já jsem to řekla a byla tam taková reakce: 'My to chápeme, že teda asi nemůžeš pokračovat, tak jo',“ vzpomíná Martina s tím, že to bylo před 20 lety a dnes už se na podobné záležitosti pohlíží jinak a správně by asi mělo zaznít, že je to závažné obvinění a mělo by se prošetřit. Zároveň prý ale blondýnka chápe, proč se někdo zdráhal to kdysi řešit a možná tomu ani nevěřil.

„Všichni jsme tehdy věděli, že on má dlouhý prsty. Narcistní povaha se obklopovala známými lidmi, ti mu dělali kontakty na vlivných místech a jemu stačilo, aby zavolal na správná místa,“ tvrdí. „Nemohli vědět, že tohle dělá, protože kdo ho znal, tak by to do něj na první pohled neřekl.“

Možná, kdyby neměla vlastní zkušenost, sama by nevěřila. „On dokázal i překlikávat, dokázal být Jekyll i Hyde a já jsem zažila obě ty polohy. Je to až šokující, jak člověk, který je váš kolega, je najednou útočník a pak je to zase váš kolega, jako kdyby se to mezitím vůbec nestalo. Čekáte nějaký vysvětlení, nějakou omluvu, ale to nepřišlo,“ doplnila Hynková Vrbová u Čestmíra Strakatého a k celé záležitosti dodala, že věří v soud a spravedlivý rozsudek a trest. Jinou možnost si ani nepřipouští.

Video
Video se připravuje ...

Jan Cimický u soudu Blesk TV

Fotogalerie
69 fotografií