Zásah v exekutorském úřadu médiím potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk. Podle něj detektivové z oddělení hospodářské kriminality pražské policie na místě „provádí úkony trestního řízení“. Více se k tomu policie s ohledem na vyšetřování nemůže podle Daňka vyjadřovat. Mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka nechtěl situaci komentovat a odkázal Českou justici na policii.

Důvodem trestního oznámení ministerstva bylo podle Seznamu Zpráv to, že Ivanko s velkým zpožděním vyplácí peníze, které jeho úřad od dlužníků vymůže. Na peníze od něj čeká například Všeobecná zdravotní pojišťovna nebo energetická firma ČEZ. Podle policistů se platby zpožďují kvůli tomu, že z exekutorského úřadu bylo v minulosti vyvedeno zhruba 85 milionů korun. Peníze šly podle vyšetřovatelů na luxusní dovolené, auta nebo letenky, napsaly Seznam Zprávy.

Česká justice uvedla, že vedle trestního oznámení Ivanko čelí i třem kárným žalobám a je navrženo jeho odvolání z funkce exekutora. Jedna z kárných žalob byla podle webu podána poté, co se v exekutorském úřadu uskutečnila série kontrol.

Fotogalerie
5 fotografií