Poprvé se zatím neznámý pachatel vloupal do areálu v úterý 6. února kolem 06:00. „Za použití síly překonal vstupní branku u hlavního vchodu a následně poškodil vstupní dveře do prodejny a z kasy odcizil finanční hotovost v řádech desítek tisíc korun,“ uvedla Kropáčová.

V pondělí 19. února zaznamenali policisté oznámení o dalším vloupání do prodejny. Z kamerových záznamů zjistili, že podezřelý muž kolem 22:00 vnikl do areálu a poškodil dvoje vchodové dveře, než se mu podařilo dostat do prodejny. Z provozovny odcizil pokladnu, v níž podle policie po předchozí zkušenosti s vloupáním zůstala jen drobná finanční částka. Poškozením dvou vchodových dveří nicméně majiteli vznikla škoda v řádech desítek tisíc korun.

Policie uvedla, že podezřelý muž světlé pleti měl při prvním vloupání na sobě černou bundu s kapucí, tmavé rifle, černé boty a byl hladce oholen. V druhém případě měl na sobě šedou bundu, pod kterou měl tmavé triko nebo mikinu, černé kalhoty, bílé boty a černou tašku přes rameno. „Z kamerového záznamu je vidět, že má holou hlavu vyjma zůstatků vlasů na temeni hlavy a pravděpodobně má knír. V současné chvíli nemůžeme potvrdit ani vyvrátit, zda se jedná o jednu a tutéž osobu,“ dodala mluvčí pražské policie. Za krádež hrozí podezřelému až dva roky vězení. Pokud ho někdo na záznamech pozná, má se ozvat na linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté řeší v průběhu dvou týdnů dvě vloupání do prodejny suvenýrů v sportovním klubu pražských Vršovicích. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie