Pořádnou spoušť našli strážníci v bytě v Pirnerově ulici na pražské Zbraslavi. Ti dorazili na místo kvůli oznámení, podle nějž se z jednoho z bytů ozýval křik, nářek a velké rány. „Po důrazném zabouchání a neméně důrazné výzvě k otevření dveří bylo strážníkům umožněno vstoupit. V bytě se nacházely dvě osoby, které i přes přítomnost strážníků pokračovaly ve slovní rozepři. Mladší z dvojice pak v nestřežený okamžik zvedl nůž, který ležel na zemi, a rozešel se ke svému sokovi,“ popsali hororovou situaci strážníci.

Mladšího muže s nožem v ruce hned vyzvali, aby zbraň odhodil, což naštěstí udělal. Strážníkům se povedlo muže oddělit a situace se zklidnila. „Starší z dvojice vypověděl, že má strach ze syna, který mu vyhrožoval zabitím, a tak se uzamkl na WC. Vzhledem k množství krve na zemi, poničené toaletě, vrypům na dveřích od toalety a zranění na rukou obou mužů nebylo těžké si domyslet, jaký průběh měl tento vášnivý rodinný večer,“ popsala pražská městská policie. 

Na místo strážníci přivolali státní policii i záchranáře, oba muži skončili se zraněními v nemocnici. „Strážníci poskytli součinnost se zabezpečením bytu, než si celou záležitost převzal kolega z PČR,“ dodali.

Fotogalerie
4 fotografie