Denisa Gujdová, Denisa Bauerová a další - takovými jmény se podvodnice klientům, kteří měli zájem o koupi bytu v pražských Strašnicích, představovala. Vystupovala přitom jako zástupkyně společnosti, která prodej zprostředkovává. „Zadržená si dosud nezjištěným způsobem obstarala klíče od luxusních bytů a v těch prováděla prohlídky mnoha zájemcům. V případě zájmu o koupi bytu předložila kupujícím falešnou rezervační smlouvu, na základě které si nechala zaslat zálohu, a poté přestala s budoucími majiteli komunikovat,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policisté vědí zatím celkem o šesti fiktivních prodejích, poškození poslali domnělé realitní makléřce zhruba sedm milionů korun. „Denisa“ za ně jezdila na drahé dovolené a kupovala si také luxusní oblečení. Kriminalistům se ji podařilo v uplynulém týdnu zadržet a obvinit, teď má tedy utrum, není ale vyloučeno, že napálených bude víc. „V současné chvíli nemůžeme vyloučit, že bylo podvedeno mnoho dalších lidí. V této souvislosti bychom rádi požádali další poškozené, aby se kriminalistům ozvali na tel. 731 195 276 nebo prostřednictvím tísňové linky 158. V případě, že jste se stali taktéž obětí podvodu této ženy nebo se vás žena ,pouze' pokusila podvést, ozvěte se prosím policistům na výše uvedené telefonní číslo,“ dodala mluvčí. 

Ukázalo se také, že nepodváděla poprvé - za podobné jednání již žena v minulosti dostala podmínku. Teď jí hrozí až osmileté vězení, je ve vazbě.

Video
Video se připravuje ...

Falešná realiťačka podvedla klienty. Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií