Pražští policisté v pátek po 15. hodině odpoledne vyjížděli do pražských Klánovic. Volala jim oznamovatelka na linku 158, že v lese slyšela střelbu. Na místo okamžitě vyrazily hlídky, aby vše prověřily. Na místě v lesním porostu poblíž ulice Čmelická našli dvě osoby bez známek života. Policejní mluvčí Jan Rybanský v sobotu ráno uvedl, že mezi oběťmi je dítě. Podle informací Blesku mělo být v kočárku. Případ vyšetřují kriminalisté 1. oddělení.

Resuscitace

Do Klánovic vyjížděli vedle policistů i pražští záchranáři. „Operátorka spolu se svědky zahájila u jedné z těch osob telefonicky asistovanou resuscitaci," uvedla mluvčí Jana Poštová. Po příjezdu záchranářů na místo ale bylo zřejmé, že zraněnému už není pomoci. Na místo byl proto povolán koroner.

Pátrání po vrahovi

Klánovice a okolí je obšancované od pátečního odpoledne ozbrojenými policisty. „V souvislosti s touto událostí policisté také prověřovali údajnou střelbu v jednom z objektů v Úvalech. Nicméně toto oznámení se nepotvrdilo,” uvedl Rybanský. „V současné době probíhají standardní úkony trestního řízení, mj. ohledání místa činu, vyhodnocování zajištěných stop, kamerových záznamů a kontroly zájmových objektů s cílem odhalit a dopadnout podezřelou osobu,” dodal. Podle informací agentury Aktu.cz v noci policie provedla razii na ubytovně ve Slavetínské ulici, kde hledala možného pachatele vraždy v Klánovicích.

Dvojnásobná vražda

„Kriminalisté v průběhu včerejšího odpoledne kvalifikovali případ v Klánovickém lese jako dvojnásobnou vraždu. Těmto skutečnostem odpovídala i následně přijatá bezpečnostní opatření,” dodal Rybanský.

Řidiči, pomozte!

V sobotu po poledni na sociální síti X policisté zveřejnili prosbu. „Kriminalisté touto cestou žádají motoristy, kteří projížděli včera (tj. v pátek) mezi 7. až 17. hodinou okolîm Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby poskytli případné videozáznamy policistům, děkujeme. Veškeré informace k případu přijmou kolegové na tel. čísle 731553135, nebo prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz," uvedli na sítích. 

Video
Video se připravuje ...

Dvě mrtvé osoby v Klánovicích: Žena slyšel střelbu, volala 158 Aktu.cz

Video
Video se připravuje ...

Policisté vyšetřují dvě podezřelá úmrtí v Klánovicích Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
57 fotografií