Muž se podle žalobkyně dopustil trestných činů týrání zvířat, obecné ohrožení a poškození cizí věci. „V rámci dohody byl sjednán trest osm let nepodmíněně a ochranné opatření ve formě zabezpečovací detence,“ uvedl Cimbala. Dohodu ještě musí schválit pražský městský soud.

K požáru na Císařském ostrově ležícím mezi Stromovkou a Trojou vyjížděli hasiči letos 11. dubna po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba 20 krát 10 metrů. Ve stájích uhořelo šest koní a dva poníci, nikdo z lidí se nezranil. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali podle médií na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.

Stáje patří Jezdecké škole Praha 7, která organizuje jízdy na koních a ponících pro děti od tří let i dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Škola po požáru založila transparentní účet a vybrané peníze chtěla využít na vybudování nové stáje, pořízení poníků a zajištění letních příměstských táborů pro děti. Majitel stáje Josef Koudela ale na konci října řekl, že se potřebné peníze vybrat nepodařilo.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru na Císařském ostrově uhynuli koně. HZS Praha

Fotogalerie
43 fotografií