Žena si 26. listopadu vpodvečer zašla do kavárny v obchoďáku na Smíchově. U stolku nechala tašku s notebookem a dalšími osobními věcmi a na skok si odběhla pro kávu. Když se vrátila, byla taška tatam, a tak se obrátila na policejní hlídku. 

S oznamovatelkou přišel i její kamarád, který policistům uvedl, že přes mobilní aplikaci sleduje polohu odcizeného zavazadla, neboť je v něm i notebook, který sledování umožňuje,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

A tak začali notebook stopovat. Prošli ulicemi Na Knížecí, Za Ženskými domovy, Radlická, až je signál po několika desítkách minut zavedl do ulice Na Skalce. „Policisté tam prostor prohledali a o několik chvil později i našli osobu, která stála u kontejnerů a zrovna si pěchovala kapsy věcmi, které vyndávala z tašky. V ruce navíc držela i zmiňovaný notebook,“ uvedl Rybanský.

Policisté tak měli jasno. Ženu na místě omezili na osobní svobodě a převezli na služebnu. „Při výslechu policisté zjistili, že čtyřiadvacetiletá podezřelá po krádeži opakované použila odcizené platební karty k úhradě svých nákupů za bezmála pět tisíc korun. Celková škoda na odcizených věcech společně s použitím platebek vyšplhala na bezmála šedesát tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Zlodějka kradla v obchodním centru na Smíchově. (26. listopadu 2023) Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie