Dva revizoři kontrolovali cestující ve stanici metra Vysočanská, když narazili na muže, u nějž zjistili, že nemá platnou jízdenku. „Z toho důvodu ho z přepravních prostor vykázali, avšak on místo toho na revizory vytáhl mačetu a hrozil, že je všechny pobodá,“ popsal mužovu agresivní reakci policejní mluvčí Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Muž vyhrožoval revizorům v Praze mačetou. Policie ČR

Revizoři muži raději uvolnili cestu, nezalekl se ale jeden z cestujících, který muže během několika vteřin odzbrojil a mačetu hodil do kolejiště. Pak jako by nic pokračoval v cestě. „Otřesený útočník se dal okamžitě na útěk a jeden z revizorů ho začal pronásledovat. Dostihl ho v tubusu pod eskalátory, kde ho muž začal opět slovně atakovat s tím, že má nástup trestu a že ho klidně pobodá. Poté se mu podařilo z místa utéct neznámo kam,“dodal mluvčí.

Kriminalistům se podařilo zajistit mačetu i kamerové záznamy, na nichž je útočník dobře vidět. Pokud ho poznáváte nebo máte jakékoliv informace, které by mohly pomoci k jeho dopadení, volejte na linku 158. „Detektivové by také potřebovali vyslechnout statečného cestujícího, který muže odzbrojil, a také další cestující, kteří v inkriminovanou dobu byli přítomni u napadení. Neznámému muži hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin nebezpečné vyhrožování až tříletý pobyt za mřížemi,“ uvedl Hrdina.

Fotogalerie
5 fotografií