Dva muži se do sebe pustili u zastávky Nuselské schody. Vše odstartovalo chování jednoho z nich - začal totiž rukama bušit do skleněné výplně od zastávky. To se přihlížejícímu muži nelíbilo a agresora důrazně upozornil, aby se na to vykašlal. 

„Výtržník po okřiknutí změnil cíl své ,zábavy' a zaměřil se právě na tohoto muže. Vytáhl nůž a snažil se ho několikrát bodnout do těla, poškozený musel opakovaně ustoupit, až se dal na útěk,“ popsal nepochopitelné chování policejní mluvčí Jan Rybanský.

To ovšem útočníka neodradilo - vyhlédl si novou oběť. Tou byla žena, která stála opodál. „Deset metrů od zastávky do ní začal strkat, vytlačovat ji z chodníku, a to takovou intenzitou, až spadla do kolejiště tramvaje. Celý incident nakonec ukončil první poškozený, který se na místo události vrátil a útočníka zadržel za pomoci přihlížejících. Následně ho předali přivolané hlídce,“ dodal mluvčí.

Policisté teď hledají zmíněnou ženu. „Kriminalisté se touto cestou obracejí na případně svědky celé události, aby kontaktovali linku 158. Především by však přivítali svědectví od napadené ženy, která měla být v růžových, dle jiných červených šatech, vysoké 175 až 180 cm. Jakékoli informace přijmou kolegové na tísňové lince policie 158,“ uvádí mluvčí.

Muže policisté stíhají pro trestné činy výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.