K prvnímu znásilnění mělo podle obžaloby dojít už v roce 2014. Poškozená dívka (22) měla fotografa požádat o focení ve spodním prádle a za tímto účelem měla také také dojet do jeho bytu na Praze 4. Obžalovaný Filip S. jí zde měl po příchodu nabídnout sklenku vína, kterou přijala.

Dívce měl pak nabídnout focení s nahým naolejovaným poprsím s tím, že se naolejování ujme on sám. Poškozené pak nabídl celou řadu sexuálních návrhů, které odmítala. Následně si nad ní dle obžaloby ní obkročmo klekl, pod záminkou focení.

Prsty v pochvě

„Této situace využil a náhle celou svou vahou zalehl a zasunul jí svou ruku pod kalhotky a svými prsty pronikl do její pochvy, kdy tuto situaci komentoval slovy, že cítí, jak je vlhká a že s ním tudíž chce mít sex,“ zaznělo z úst státní zástupkyně Jany Murínové při čtení obžaloby.

„Poškozená jej prosila, ať ji nechá, ať to nedělá, snažila se jej ze sebe odstrčit,“ stojí dále v obžalobě. V jisté chvíli se jí však mělo obžalovaného muže podařit shodit a z bytu utéct. Obžalovaný fotograf však odmítá, že by zašel dál, než ke kalhotkám: „Fotil jsem jí jen v prádle, a pak jsme se domluvili, že jí namasíruji prsa, což jsem také udělal, všechno bylo v pořádku. Pak si nechala masírovat záda, přešel jsem i na zadek a zajel jsem i ke kalhotkám. Najednou dostala hysterický záchvat a začala na mě křičet. Já jsem se omlouval a po nějaké chvíli se trochu srovnala.

Podezřelá cola s rumem

Tři další případy se pak měly odehrát v roce 2020. Koncem května tohoto roku si do bytu pozval dívku (25), kterou měl fotit v tzv. mléčné vaně. Jakmile překročila práh fotografova bytu, přišla nabídka coly s rumem, kterou ale nedopila, jelikož jí nápoj nechutnal. Obžalovaný Filip S. jí pak měl dále nabízet různé drogy s tím, že: „má doma cokoliv.“ Během focení se jí pak podle obžaloby za účelem svého uspokojení různě dotýkal i přesto, že jej prosila, ať v tom nepokračuje. Ve vaně se pak měl pokusit dívce strčit prsty do řitního otvoru.

Ani tam se ale nezastavil, dívce sdělil, že: „má být poslušná a dělat, co on chce. Držel ji pod krkem a fotografoval, poté jí strčil prst do vagíny, kdy poškozená chtěla vstát a odejít. On ji však chytil pevně za pas a vsunul svůj penis do její vagíny, a to opakovaně asi dvakrát nebo třikrát, kdy se však poškozená intenzivně bránila a řekla, že chce jít domů,“ popisuje obžaloba. I v tomto případě obžalovaný fotograf vše popřel.

Kokain by byl příliš drahý?

V dalším případě mělo jít o teprve devatenáctiletou dívku. Tu měl omámit nezištnou látkou pravděpodobně rozpuštěnou v alkoholu. „Poté zneužil jejího bezbranného stavu a v úmyslu dosáhnout svého sexuálního vzrušení a následného uspokojení vykonal na této poškozené vaginální a anální pohlavní styk,“ popisuje obžaloba. Obžalovaný fotograf při svém výslechu popřel, že by dívce drogy podal a naopak uvedl, že to byla ona, kdo jej prosil o kokain. „Na to jsem jí řekl, že na kokain nemám, že je drahej,“ kontroval muž u soudu.

Poslední z údajně znásilněných dívek (23) na policii uvedla, že i jí se fotograf pokoušel drogy podstrčit. Ta několikrát odmítla, ale obviněný ji měl přemlouvat tak dlouho, až nakonec svolila a užila jednu čtvrtinu tablety extáze. Kvůli tomu pak údajně postupně začala ztrácet vědomí a poslední co si podle obžaloby vybavuje je, jak za ní fotograf leze do vany. Ráno se pak měla probudit s nateklými rty, poraněnou ústní dutinou a modřinami v oblasti paží. Až z jeho vyjadřování pak pochopila, že mělo dojít k jejímu zneužití. Filip S. u soudu i v tomto případě uvedl, že nesouhlasí s tím, jak jej popisuje obžaloba a mimo jiné podotkl, že sex měl být z její strany dobrovolný.

Všechny čtyři poškozené ženy v přípravném řízení také konstatovaly, že kvůli tomuto zážitku trpí trvalými následky v podobě psychických potíží, za nemajetkovou újmu proto požadují u soudu náhradu v součtu 2,5 milionu korun. Policie při prohlídce inkriminovaného bytu také objevila bezmála jeden gram látky MDMA a několik tablet extáze, jejich přechovávání je jediný bod obžaloby, ke kterému se obžalovaný fotograf v pondělí u soudu přiznal. Hlavní líčení bude pokračovat v říjnu výslechem svědků a soudních znalců.

Fotogalerie
5 fotografií