Do hlavního města před lety Kateřinu M. z Hořic na Jičínsku přivedla prý touha stát se operní zpěvačkou. „Neměla školený hlas, ale zpívala hezky. V Praze si platila hodiny zpěvu,“ prozradila Blesku její kamarádka z Jevan. Aby si splnila sen, pracovala podle ní po nocích v supermarketech, doplňovala zboží, uklízela. Milovala také přírodu, často a ráda podnikala výlety. „Sama se toulala po lesích, horách. V zimě jezdila na běžky. Jejím dalším koníčkem byla železnice. Jezdila dráhou po celé republice a fotila vlaky, historické mašiny,“ vzpomíná.

Nový přítel: Kde se vzal?

Zřejmě vášeň Kateřiny M. pro přírodu ji přivedla z hlavního města do malebných Jevan. Tady našla i lásku. Muž, s nímž se milovali, ale před několika lety zemřel. Kde se ve vile Kateřiny M. vzal nový přítel a jeho syn, kterého kriminalisté z brutální vraždy obvinili, nikdo netuší. „Staršího pána jsem občas viděla, jak na zahradě hrabe listí, seká. Myslela jsem si ale, že ho najala na práci a platí ho. Nikdy jsem od ní neslyšela jediné slovo o tom, že má nového přítele, že s někým žije,“ podivuje se známá. Jeho syna ani nikdy nezahlédla.

Tělo vyčenichal pes

Po Kateřině M. začali pražští kriminalisté pátrat 2. února, když se na policii obrátil její obchodní partner s tím, že se mu neozývá. Do té doby žila ve vile v Jevanech u Prahy s přítelem a jeho synem (39). Mladšího z mužů nyní obvinili z vraždy a dalších tří trestných činů. Je ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. Z účtu poškozené také zmizelo 1,5 milionu korun. Její rozřezané tělo, které vrah hodil v zatížených pytlích do slapské přehrady, vyčenichala v hloubce 44 metrů fenka německého ovčáka Pita, speciálně vycvičená na vyhledávání mrtvol.

Rozloučení v kostelíku

Kolem prvorepublikové vily zavražděné ženy v přítmí buků a jehličnanů se včera rozprostíralo dusné ticho. Opuštěné psí boudy, zatažené závěsy za zavřenými okny a policejní plomba přelepená přes klíčovou dírku brány k pozemku naznačovaly strašný osud paní domu. Na druhou stranu u vchodu v truhlících kvetou begónie a další květiny, což naznačuje, že dům byl ještě nedávno obýván. Po zadržení obviněného z vraždy se zřejmě musel vystěhovat i jeho otec.

Téma, které nedá Jevanským spát. Na Kateřinu M. vzpomínají jen v dobrém a s velkou lítostí. „Byla to čistá duše. Nikomu by neublížila. Každou zimu se doma starala o zatoulané ježky, aby přežili. To, co se jí stalo, je šílené, pořád tomu nemůžu uvěřit,“ svěřila se Blesku jedna ze starousedlic. „Paní jsem znala jen od vidění, ale je mi úzko a smutno z toho, co lidi vede k něčemu takovému,“ přitakala další. Přátelé a známí se s Kateřinou M. rozloučí tuto neděli při mši v kostelíku na místním hřbitůvku.

Video
Video se připravuje ...

Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo. Policie ČR

Fotogalerie
47 fotografií