Ve středu 8. března asi hodinu před půlnocí chtěla hlídka středočeských policistů poblíž benzínové stanice v Budčevsi na Jičínsku zkontrolovat osobní auto Volkswagen Golf modré barvy, ve kterém byli dva lidé. „V momentě, kdy se na služebním vozidle rozsvítily majáky, řidič začal ujíždět,“ uvedla mluvčí.

Řidič projížděl přes obce Nouzov, Senice a Okřínek, pak najel na dálnici D11 a rychlostí kolem 160 kilometrů za hodinu po ní pokračoval do Prahy. Podařilo se mu cestou objet policejní zátaras a nezastavil ho ani náraz do svodidel. V Praze pak projel Chlumeckou ulicí až do Náchodské, kde se ho pak policistům povedlo zablokovat a donutit k zastavení.

Muž za volantem Golfu jel Chlumeckou ulicí, včetně kruhového objezdu, vysokou rychlostí v protisměru. Ohrozil tak projíždějící linkový autobus a tři osobní auta. Při honičce se také snažil vytlačit pronásledující policejní auta ze silnice.

Po zastavení a zadržení muže policisté zjistili, že byl pod vlivem drog. Navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz a měl v dané době zákaz řízení.

Fotogalerie
3 fotografie