Vůz na přímém slunci, uvnitř nervózní pes, který by se byl býval vysvobození snad ani nedočkal. Pomoci mu musel kolemjdoucí, který o tom zpravil strážníky. Ti se do ulice K Výzkumným ústavům bez prodlení vydali, aby situaci vyřešili.

Na kapačkách

„Na hlídku, které se podařilo zjistit telefonní číslo majitele vozu, čekala po zkontaktování moc pěkná historka,“ uvádí pražští strážníci na svém Youtube kanále. Muž se totiž začal vymlouvat, že se nachází zrovna v blízké nemocnici. Nikoliv ovšem pro obyčejnou návštěvu doktora či stavení se pro léky.

„Uvedl, že je hospitalizován v nedalekém IKEMu, je připojený na kapačky, ale zkontaktuje kamarádku, která psa převezme,“ uvádí strážníci. Jelikož však žena dlouho nešla, obrátili se na něj telefonicky znovu. „Opět tvrdil, že je hospitalizován a brzy nebude moci mluvit. Na základě těchto tvrzení se hlídka vydala do zmíněného nemocničního zařízení ověřit pravdivost informací.“

Podivné počínání si proto šli ověřit přímo do IKEM. „Na recepci bylo zjištěno, že dotyčný nikdy nebyl hospitalizován a na místě není ani zaměstnán. Při následné konfrontaci majitel psa přiznal, že si vše vymyslel a nyní se nachází pracovně v Teplicích,“ pokračují.

A klíčky?

Tady už šlo do tuhého. Žena, o níž muž tvrdil, že je jeho známou, se sice na místo dostavila – ale od vozidla neměla klíčky. Městští policisté proto po domluvě s pražskými hasiči rozbili zadní okno vozu, aby mohli psa zachránit. „Za neustálé kontroly zdravotního stavu byl chlupáč napojen a předán zmiňované kamarádce,“ uzavírají s tím, že celou záležitostí se bude zabývat správní orgán.

Video
Video se připravuje ...

Václav Kopta na psím dnu: Psí senioři v útulcích potřebují pomoc Gabriela Maryšková

Fotogalerie
4 fotografie