Řidič vjel v Makovského ulici mimo silnici do hromady kamení a hned si ho všimli strážníci, kteří projížděli kolem. „Řidič vozidla se pokoušel vyjet zpět a kamení, které se přitom rozlétalo do ulice, naráželo do jednoho ze zaparkovaných vozidel i služebního vozidla strážníků, část dolétla až na tramvajový pás,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

„Vidíte, kolik tady je těch šutrů po chodníku a na silnici? Kromě toho tu stojí auta a kromě toho jste kolegovi málem rozbil hlavu, protože má otevřené okénko a vy jste tady začal hrabat a střílel jste ty šutry do silnice a na lidi,“ je slyšet strážníka na videu ze zásahu, které strážníci zveřejnili.

Video
Video se připravuje ...

Řidič v Řepích nadýchal 3,6 promile (14. srpna 2023) Městská policie Praha

Záhy se ukázalo, že muž u sebe nemá doklady a komunikace z jeho strany dost vázne. Navíc byl cítit alkoholem. Muž sice strážníkům řekl, že ten den nic nepil, jen den předtím, to ale dechová zkouška vyvrátila - ukázala 3,6 promile! „Poškozené zaparkované vozidlo hlídka řádně zdokumentovala a příchozího řidiče informovala o celé situaci. Stejně tak provedla nezbytné úkony v případě poškození služebního vozu. Řidič byl po omezení na osobní svobodě předán Policii ČR, jeho vozidlo odtahové službě,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií