Kriminalisté vědí zatím o dvou případech, v nichž muž figuroval, oba se staly 16. července v Praze. „K oběma skutkům došlo ve večerních hodinách, kdy podezřelý nejprve pronásledoval jednu mladou dívku až do domu, kdy sám při následném výslechu uvedl, že po ní chtěl sex. K tomu nakonec nedošlo, neboť poškozená před ním utekla do výtahu a ujela mu,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Další incident se stal jen o chvíli později - když muž u první dívky neuspěl, vyhlédl si v autobuse další oběť. „Opět se jednalo o mladou ženu, kterou po vystoupení z autobusu pronásledoval od zastávky ulicí Ke Kateřinkám na Chodově v Praze 11, kde dívku nakonec fyzicky napadl. Povalil ji na zem, kde ji osahával v intimních partiích, rukou jí zakrýval ústa, pak vstal a začal před ní onanovat. Následně se poškozené povedlo z místa utéci,“ popsal otřesný čin mluvčí.

Kriminalisté se domnívají, že to nejsou jediné dvě oběti, které muž napadl. Zveřejnili proto jeho fotografii a žádají kohokoliv, kdo muže poznává a také se stal obětí, aby se ozval na linku 158 nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 703 823 807. „Devatenáctiletý muž je nyní stíhaný vazebně pro trestný čin znásilnění, kdy mu v případě odsouzení hrozí až pět let odnětí svobody,“ dodal mluvčí.