Útočník si své oběti vyhlédl patrně náhodně na náměstí, kde se kříží Verdunská, Bubenečská a Raisova ulice. „Bezdůvodně napadl na dětském hřišti na Puškinově náměstí v Praze 6 pět dospělých žen a dvě děti, kdy jednomu z nich bylo teprve 9 let,“ uvedl tehdy policejní mluvčí Jan Daněk. Mladík jim dal pěstí do obličeje, zpacifikoval ho náhodný kolemjdoucí, jímž se ukázal být známý zpěvák Michal Hrůza.

„Byla to taková ta náhoda, že najednou vyjdete z baráku, ještě jsem měl s sebou malou dcerku. A najednou vidím bytost, kterou velmi dobře znám, jak se drží za obličej a brečí, že ji napadl nějaký týpek a že támhle běží,“ popisoval v primáckém pořadu ShowTime zpěvák. „Tak jsem pochopil, že nemůže utéct, když mlátí nevinné lidi - ženské a prý i nějaké děti. Dohonil jsem ho, chytnul, zalehl a čekal, až přijede policie. Bylo to jako z nějakého filmu, protože on říkal, že nic neudělal,“ vylíčil. 

Útočník skončil v psychiatrické léčebně a za výtržnictví a ublížení na zdraví mu hrozilo až pětileté vězení. Toho se ale nedočká - spáchal totiž sebevraždu. „Kriminalisté museli tento případ odložit z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání. Prověřovaný muž totiž spáchal sebevraždu,“ uvedl nyní Daněk.

Fotogalerie
15 fotografií