Během středečních odpoledních hodin zaznamenali pražští policisté hovor, který upozornil na možný výskyt výbušniny na dětském hřišti. Konkrétně v ulici Pujmanové na pražském Pankráci. Informace se ukázala být pravdivá.

„Policisté na místě objevili větší množství podomácku vyrobené zábavní pyrotechniky,“ sdělil pro Blesk mluvčí Policie ČR Richard Hrdina. Na starosti si ji musel vzít policejní pyrotechnik, který ji zlikvidoval. Kdyby se dostala v nestřeženém okamžiku do rukou nějakému dítěti, raději se nedomýšlet důsledků. „S ohledem na tento zásah policisté museli zabezpečit prostor, aby během něho nedošel nikdo újmy na zdraví,“ sdělil mluvčí.

Nejde o první zásah

„V minulých týdnech jsme v této oblasti zaznamenali několik požárů kontejnerů, proto se věcí zabývají kriminalisté, kteří pátrají po příčinách těchto událostí a zjišťují jestli spolu souvisí,” dodal Hrdina.

Tento fakt Blesku potvrdil i mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Daniel Fík. „Od začátku června jsme v ulici Pujmanové zasahovali třikrát,“ sdělil i v součtu se středečním zásahem. V jednom případě se skutečně jednalo o hořící koš.

Video
Video se připravuje ...

Pražští polciisté se na Pankráci zabývali nálezem většího množství zábavní pyrotechniky. Povalovala se na dětském hřišti. (19. července 2023) David Malík

Fotogalerie
27 fotografií