Žena procházela kolem dvojice, která s sebou měla holčičku v kočárku, a chovala se podezřele - na první pohled bylo zřejmé, že jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Hned proto zavolala strážníky.

Video
Video se připravuje ...

Rodiče nadýchali v Praze 13 dohromady přes sedm promile, u sebe měli dítě v kočárku (4. července 2023). Městská policie Praha

„Strážníci vyrazili do Mukařovského ulice krátce před sedmnáctou hodinou. Při příjezdu spatřili na zemi ležet ženu, vedle které stál muž a opíral se o dětský kočárek. V něm seděla asi dvouletá holčička,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Hlídka provedla dechovou zkoušku nejdřív u muže (50), ukázala přes tři promile. Žena (33) na tom byla ještě hůř - nadýchala 4,12 promile! S výsledkem ovšem nebyla spokojená, a tak jí strážník řekl, že klidně dechovou zkoušku udělá znovu. Napodruhé to bylo horší - přístroj ukázal 4,35 promile. „S ohledem na silnou opilost obou dospělých strážníci kontaktovali pracovnici odboru sociálně právní ochrany dětí a státní policii, které pak asistovali s předvedením na služebnu,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií