Podle policejního mluvčího Jana Daňka soud ženě uložil také peněžitý trest ve výši 50 000 korun a na 48 měsíců jí zakázal práci všeobecné zdravotní sestry – terénní sestry při poskytování zdravotní péče a sociálních služeb. Rozsudek je pravomocný.

Podle Daňka žena využívala toho, že její pacient má poruchu krátkodobé paměti, nepamatuje si události, které se staly před několika minutami. Několikrát mu tak v nestřeženém okamžiku vzala z jeho peněženky v kuchyni peníze. Aby kriminalisté zjistili, jestli se tak skutečně děje, nainstalovali do bytu na základě povolení od soudu kameru. Na základě toho pak ženu podle mluvčího zadrželi i s kradenými penězi a obvinili z krádeže.

Video
Video se připravuje ...

Ošetřovatelka v Praze měsíce okrádala seniora Policie ČR

„Navíc kriminalisté zjistili i to, že žena neplnila své povinnosti jako pečovatelka, když měla v bytě se seniorem cvičit, aby se jeho zdravotní stav zlepšoval, respektive nezhoršoval,“ uvedl Daněk. Doplnil, že žena měla podle dohody trávit v bytě hodinu, většinou se však stavila jen na několik minut, muže okradla a odjela.

Fotogalerie
6 fotografií