Muž kradl v prodejně potravin na pražském Zličíně začátkem června - sebral alkohol. Toho si všimla ostraha a zadržela ho, muž byl ale velmi agresivní. „Nejdříve žádal člena ostrahy, aby ho pustil, když neuspěl, nastříkal mu pepřový sprej do obličeje a dal se na útěk. K tomu využil otevřené okno, kde poškodil síť, a vyskočil ven,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté neváhali a pachatele na útěku začli pronásledovat. „Podle popisu ho zahlédli zrovna ve chvíli, kdy přebíhal přes kolejiště depa k ulici Na Radosti, kde na výzvy, aby zastavil, nereagoval a zmizel v křovinatém porostu,“ uvedl mluvčí. Hlídka se nato rozdělila a každý z policistů pachatele usilovně hledal v jiné oblasti. „Na pohyb podezřelého muže pak jednoho z policistů upozornili zaměstnanci soukromé firmy zabývající obsluhou komunikací. Ti ukázali směr útěku podezřelého a odvezli policistu na místo, kde byl viděn naposled. Během několika okamžiků byl podezřelý nalezen, za pomoci donucovacích prostředků zadržen a převezen na policejní služebnu k dalším úkonům,“ dodal Rybanský.

Policisté pak u něj našli teleskopický obušek, pepřový sprej i plastová pouta. „V současné době je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež a několika přestupků včetně neuposlechnutí výzvy úřední osoby. V uplynulých třech letech se za majetkovou trestnou činnost zodpovídal před soudem,“ uvedl mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Dopadení zloděje na Zličíně. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie