„S tím, co je v obžalobě, nesouhlasím. Bránil jsem se, byl jsem napaden,“ řekl soudu muž. Obžalovaný uvedl, že mu muž z ničeho nic začal nadávat a pak na něj zaútočil. Popsal, že v kapse nahmatal nůž a začal se s ním bránit a máchat kolem sebe. Nevěděl prý ale, že muže zasáhl. Následně ho odtlačil na protější sedačku. Když metro dojelo do stanice, začal na něj prý muž znovu útočit, a proto ho Jiří F. z vozu vyhodil.

Soudní znalec Jiří Hladík však vyloučil, že by mužova zranění mohla být způsobena mácháním nožem, v takovém případě by podle něj šlo o řezné rány, ne o bodné. „Poranění jsou z lékařského hlediska vážná,“ řekl znalec s tím, že zranění ohrožovala mužův život a bez lékařské pomoci by zemřel.

Jiří F. podle obžaloby muže pobodal letos 14. ledna kolem poledne ve vagonu metra během jízdy ze stanice Prosek na Střížkov. Incidentu předcházela hádka a také fyzická potyčka. Útočník muže, který se kvůli opilosti nedokázal bránit, vystřelovacím nožem několikrát bodnul a ve stanici metra Střížkov ho i s taškou ze soupravy vyhodil a pokračoval v jízdě dál. Na Ládví ale Jiřího F. pracovník dopravního podniku vyvedl a policisté ho pak ihned zadrželi.

Napadený muž po obžalovaném požaduje jako bolestné 50 000 korun, za nemajetkovou újmu chce dalších 100 000 korun.

Video
Video se připravuje ...

Pokus o vraždu v metru. (14. ledna 2023) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií