Sociálními sítěmi se v neděli 14. května večer prohnalo šokující video z Modřan, na kterém černovlasý chlapec klečí na zemi.  U něj stojí další a drží mu u hlavy pistoli! „Jaký pardon, vole? Snad promiňte!“ křičí na něj, načež se s hecováním přidá i hlas člověka, který video natáčí. „Promiňte,“ opakuje několikrát chlapec a dívá se přitom na kluka s pistolí. Hned potom dostane kopanec do zad od dalšího stojícího mladíka, který ho vzápětí chytne do kravaty. 

Video
Video se připravuje ...

Po internetu kolovalo video z pražských Modřan, na němž chlapec drží jinému u hlavy pistoli Internet

Na dalších videích zas jiní mladíci vyhrožují onomu chlapci, jenž v prvním videu držel pistoli. Přijdou k němu ve chvíli, kdy sedí na lavičce na zastávce, povalí ho na zem a nadávají mu, načež chlapec začne plakat.

Všechna videa hned začali řešit policisté. Podle nich je pistole pouze dětskou hračkou, to však na násilnosti jednání nic nemění. Mezi aktéry, které policisté znají, jsou podle policejního mluvčího Jana Daňka jak mladiství, tak děti, tj. osoby mladší 15 let. „Případy jsou v tuto chvíli prověřovány pro podezření z trestných činů vydíraní a výtržnictví,“ uvedl.

Počátkem června pak Daněk dodal, že případ je stále prověřován, kriminalisté ale potřebovali zjistit totožnost dalších čtyř mladíků, to se záhy povedlo. Nejprve ztotožnili první tři, pak i posledního. „Včera se ozval člověk, který na fotografii poznal posledního z mladíků, kterého jsme potřebovali ztotožnit,“ uvedl Daněk ve středu.

Fotogalerie
20 fotografií