V jednom z bytů ve Sládkovičově ulici zemřela na první máj vpodvečer žena, podle prvotních informací kriminalistů nejspíš po předchozí hádce s partnerem. „Ten byl zadržen. Nyní čekáme na výsledek soudní pitvy, následně bude rozhodnuto o dalším postupu,“ uvedl v úterý bez bližších podrobností pro Blesk policejní mluvčí Jan Daněk. Ve středu už byli kriminalisté moudřejší. „Předběžné výsledky pitvy ukázaly, že žena nezemřela vlivem cizího zavinění,“ řekl mluvčí s tím, že zadržený partner ženy bude během středy propuštěn.

Na místo vyrážela záchranářská a lékařská posádka. „Už zpočátku bylo zřejmé, že žena je ve vážném stavu, došlo k zástavě srdce. Nejprve operátorka se svědky zahájila telefonicky asistovanou neodkladnou resusictaci,“ popsala Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na místo vzápětí dorazili jakožto first responder policisté s defibrilátorem a následně i lékař se záchranáři, kteří si resuscitaci převzali. Žena dostala dva defibrilační výboje. „Záchranáři ženě navrtali přístup do kosti, na krátkou chvíli se podařilo funkci srdce obnovit, k zástavě ale došlo opakovaně a žena bohužel po 45minutové resuscitaci zemřela,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie