Jak se taková věc někomu může stát, říkáte si? Chvilková nepozornost či střetnutí protikladných myšlenek způsobily, že muž po zadání pinu a částky ve výši 40 tisíc korun prostě jen odebral platební kartu z bankomatu a odešel. „A ve spěchu si zapomněl vzít vydané peníze,“ uvádí policejní mluvčí Richard Hrdina. „Po necelých pěti minutách si vše uvědomil, ale peníze tam již nebyly.“

Přivlastnil si je jiný muž. Jenže ten se z nepoctivého nálezu asi těžko bude radovat dlouho. Bankomaty jsou totiž opatřeny kamerami, a ani ten na Václavském náměstí není výjimkou. „Policisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycen neznámý muž, který si zapomenuté peníze přisvojil a tím se dopustil trestného činu krádež,“ uvádí Hrdina. Z toho důvodu je nyní v hledáčku policie. A nejen on.

Klíčové svědectví ženy

„Celému skutku přihlížela žena, který by kriminalistům mohla poskytnout velmi důležité informace, které by vedly k dopadení pachatele,“ informuje Hrdina s tím, že policisté pátrají i po této svědkyni. „Pokud kohokoliv z této dvojice poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ prosí policisté.

Fotogalerie
6 fotografií