Kriminalisté po muži pátrají od soboty. „V tuto chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu vražda, při kterém zemřela žena,“ sdělil mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. K vraždě mělo dojít v jednom z hotelů v centru Prahy, podle informací Blesku konkrétně v ulici Na Poříčí.

„Na základě žádosti Policie České republiky vyjížděl náš koroner do jednoho z hotelů v centru Prahy, kde konstatoval násilnou smrt ženy, ročník narození 1989,“ uvedla pro Blesk mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jana Poštová s tím, že bližší informace poskytovat nemůže.

V tomto hotelu mělo dle informací Blesku dojít dne 4. února 2023 k vraždě ženy. Podezřelým je Petr K. (42).
Autor: Martin Přibyl

„Muž následně odjel ve voze Škoda Scala, RZ: 5L79685, neznámo kam. Není vyloučeno, že se pohybuje po celém území republiky, ale také mohl vycestovat do zahraničí.“

Policie proto prosí veřejnost, zda by nemohla v pátrání po nebezpečném pachateli. Zároveň ale varuje: „Hledaný muž je ozbrojený a nebezpečný, proto se ho prosím nesnažte zadržet ani jinak kontaktovat. Pokud jste ho viděli nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158,“ uzavírá Rybanský.

Muž je vysoký 190 centimetrů, je štíhlé a sportovní postavy. Vlasy má krátké, na stranách vyholené. Zdánlivě působí věkem na 40 až 45 let. Bydliště má hlášené v Liberci. 

Oběť z Liberce?

Podle informací Blesku by mohla být obětí násilného trestného činu Klára M. z Liberce, po níž policisté od sobotního dne pátrali. „O její bezpečnost se obává její přítel. Pohřešovaná odjela na služební cestu, ze které se domů nevrátila,“ sdělila mluvčí liberecké policie Ivana Baláková.

Jak Petr K., tak i Klára M. pocházeli z Liberecka. Na pracovní cestu se měla vydat modrou Škodou Scala, tedy vozidlem téže značky i barvy, jímž z místa činu ujel podezřelý vrah. Shodný byl i ročník narození. Se stejnou hypotézou pracuje i web iDNES. Klára M. z Liberce navíc v neděli zmizela z databáze pohřešovaných. „Pátrání po pohřešované ženě odvoláváme, našli jsme ji,“ sdělila bez bližších informací Baláková.

Fotogalerie
10 fotografií