Před pěti lety Veronika nebyla ještě ostřílenou záchranářkou, jako je tomu teď, přesto se ukázalo, žepomáhat lidem je posláním, ve kterém bude skvělá. Jako ještě záchranářka v zácviku pomohla přivést na svět malého Vojtíška. Jeho maminka to nestihla do porodnice, tak se Vojta narodil doma.

„Služba se chýlila ke konci, když v tom přišla z dispečinku výzva, aby posádka vyjela k doma překotně rodící pacientce. To je výjezd, který chcete i nechcete. Náročný, stresující, zároveň profesně i lidsky obrovsky naplňující, když dobře dopadne. Záchranáři dorazili během pár minut na místo. A hned bylo jasné, že do porodnice se už nepojede,“ uvedli záchranáři na Facebooku. 

„Do porodu se zapojili všichni na místě, včetně tatínka, který u toho za normálních okolností být nechtěl. Společnými silami pomohla Veronika mamince porodit zdravého chlapečka Vojtíška. To je přesně ten moment, který vás i po letech nabije pozitivní energií, přesně když to potřebujete,” doplnili záchranáři na sítích. Od té doby, v den narození Vojty, jeho maminka a tatínek každý rok posílají Veronice děkovný e-mail. Nyní se Veronika a Vojtova rodina konečně setkali. 

„Asi si dovedete představit, že jestli vám e-mail dobije vnitřní baterku, tak tohle bylo jako zapojit malou jadernou elektrárnu,” uzavírají záchranáři jeden z mnoha lidských příběhů, které svou službou pomohli ovlivnit v ten nejlepší možný konec. „Přesně toto jsou okamžiky, které stojí za to.”

Fotogalerie
9 fotografií