Celý incident se odehrál 16. ledna kolem osmé večer u zastávky Slánská. Muž nastoupil do tramvaje a viditelně se motal, navíc svým nevhodným chováním obtěžoval ostatní cestující. Na konečné ho pak řidič z tramvaje vykázal. „Neznámý muž vystoupil z tramvaje, počkal si, až se vůz otočí, a nastoupil zpět. Když se tramvaj rozjela, vytrhl bezpečnostní kladívko a začal ničit interiér tramvaje,“ popsal jeho šílené chování policejní mluvčí Richard Hrdina.

Útočník nejdřív vysklil vstupní dveře a pak prohodil kladívko dveřmi do kabiny řidiče. Zastavilo se až za řídicím panelem! Škoda šplhá ke 400 tisícům. Policisté zveřejnili záznamy, na nichž je otřesné chování zachyceno, po agresorovi pátrají. 

„Je to česky hovořící muž ve věku 30 až 35 let, světlé pleti, má kratší tmavé vlasy, je 175 až 180 cm vysoký. V době události byl oblečen do khaki bundy, tmavých kalhot a na zádech měl šedý batoh. Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal hrdina. Za poškození cizí věci hrozí muži až rok za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Muž v Řepích demoloval tramvaj. (16. ledna 2023) Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií