Muž (40) zamířil 20. října do vkladomatu v Chlumecké ulici na Černém Mostě. Vložil do něj peníze a peněženku si odložil na něj, jenže na ni zapomněl. O chvíli později šel kolem jiný muž, který si jí všiml. Policisté zveřejnili kamerové záznamy, na kterých je zachycen. „Prochází kolem a na vkladomatu zpozoruje peněženku, ve které měl poškozený platební karty a hotovost. Nejprve zkontroluje okolí, následně se k němu vrátí a peněženku si vezme a odchází z místa pryč,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Svým jednáním způsobil škodu za víc než sedm tisíc korun. „Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158,“ žádala mluvčí s tím, že krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.

O den později uvedla, že muž se na záběrech poznal. „Sám se přišel přihlásit na policejní služebnu. V současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
3 fotografie