Samotný incident se měl odehrát v časných ranních hodinách v neděli. Policisté byli na místo činu, do jedné z tamních ubytoven, volaní krátce po čtvrté hodině ranní. „Když do pěti minut po oznámení na ubytovnu přijeli, nalezli na místě vážně zraněného muže (†28), kterému začali okamžitě poskytovat první pomoc,“ sdělila mluvčí Policie ČR Vlasta Suchánková.

Muži však už pomoci nebylo, a to i přes intenzivní pomoc profesionálních zdravotníků. „Jeho zranění byla natolik vážná, že přímo na místě zemřel,“ upřesnila mluvčí.

Podezřelého (49), jenž měl mít smrt svého spolubydlícího z ubytovny na svědomí, policisté lapili během několika minut. Ten „ihned po napadení utekl a zamkl se na jednom z pokojů,“ pokračuje Suchánková. Tam ho policisté za použití donucovacích prostředků zadrželi.

„Okolnostmi a motivem konfliktu mezi oběma muži, který skončil smrtí jednoho z nich, se zabývají krajští kriminalisté. Ti již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie