Policisté i záchranáři vyjížděli v úterý kolem poledne do Slévačské ulice v Praze. „Mladík utrpěl střelné poranění, není v ohrožení života. Je při vědomí, záchranáři ho ošetřili, podali mu léky na bolest, doplnili tekutiny a transportovali ho do motolské nemocnice,“ popsala Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Podle informací Blesku trávila skupinka dětí, jež dochází do stejné třídy nedaleké školy, čas v parku u zastávky Žárská, který je od školy vzdálen zhruba 200 metrů. Žáci čekali na odpolední vyučování, když jednoho z nich náhle něco zasáhlo do těla a začala mu téct krev. Jeho kamarádi pak zalarmovali záchranné složky.

Co přesně se na místě stalo, teď zjišťují policisté. „V Praze 9 řešíme případ postřelení 13letého chlapce. Ten je v péči záchranářů a není v ohrožení života. Událost se měla stát v parku a policisté nyní zjišťují podrobnosti,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Na místo vyrazily prvosledové hlídky i zásahovka a hned začaly po pachateli pátrat.

Policisté se nakonec zaměřili na dva domy v okolí, v nichž našli zbraně! „Po prohlídce dvou objektů na místě zadrželi dva muže a několik zbraní. Na místo ještě jede pyrotechnik, aby zbraně zajistil. Kriminalisté budou nyní případ prověřovat,“ dodal Daněk odpoledne.

„Pyrotechnik svou práci na místě skončil a provoz v okolí byl obnoven. Jeden z mužů zůstává omezen na osobní svobodě a převzali si ho kriminalisté z 1. oddělení. U druhého nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání, mohl se tak vrátit domů,“ informovali policisté na twitteru vpodvečer.

Krvavá ulice

Za posledních několik dní jde už o druhý vážný incident, který se v téže ulici odehrál. V sobotu 22. října tam dokonce došlo k vraždě! V jednom z bytů tam na bodná zranění zemřel teprve 19letý mladík, z krutého činu viní policie 16letého chlapce, jenž taktéž utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Další případ vraždy ve Slévačské ulici, tentokrát ve stadiu pokusu, začal v úterý řešit pražský městský soud. Incident se stal na ubytovně Areál Hloubětín, podle obžaloby tam žena napadla svého druha.

Video
Video se připravuje ...

Ve Slévačské ulici se střílelo (1. listopadu 2022). Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
80 fotografií