Malého chlapce se vydala hledat hlídka městské policie v neděli před čtvrtou hodinou odpoledne. Vyděšené matce, která mluvila jen anglicky, pomohla žena, která byla ve stejnou dobu v parku se svými dětmi. Jazyková bariéra pro ni nebyla překážkou a žena vše oznámila na tísňovou linku.

Čtyřletý osamocený chlapec mezitím cestoval v tramvaji číslo 17. Tam si ho všiml 21letý muž, neváhal a chlapečka se ujal. Strážníci vyrazili na konečnou zastávku Levského, kde po chlapci začali pátrat. 

Když mladík uviděl strážníky, došlo mu, že hledají malého chlapce. Uplakaného Daniela jim následně předal. „V náruči ho pak jeden ze strážníků donesl ke služebnímu autu a snažil se ho uklidnit tím, že mu neustále opakoval, že máma za chvíli přijde,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Kouzelné slůvko „máma“ působilo na chlapce zázračně a za chvíli se uklidnil. 

Šťastné shledání

Po čtvrté hodině odpoledne si chlapečka převazala vděčná matka. Ve chvíli, kdy Daniel maminku uviděl, se mu rozzářily oči a běžel za ní. „Velké poděkování si zaslouží ochotná žena, která kontaktovala tísňovou linku, a mladík z tramvaje číslo 17,“ dodala Seiferová. 

Fotogalerie
4 fotografie