Muž se vloupal do rodinného domu na Zličíně v Praze 5 v pátek 14. října časně ráno. V domě ho zaujalo sportovní náčiní, osobní věci i elektronika za několik desítek tisíc. Mezi ukradenými věcmi byly i chytré hodinky, které se zlodějíčkovi staly osudným. 

Video
Video se připravuje ...

Muž se vloupal do rodinného domu. Usvědčily ho až chytré hodinky Policie ČR

Majitel domu nelenil a okamžitě zjistil polohu odcizených hodinek, nacházely se  v Nádražní ulici na Smíchově. Policisté se domnívali, že tam chce zloděj svůj lup prodat a ihned vyrazili na místo. Obchod s výkupem a prodejem elektroniky byl již zavřený. Hodinky o sobě daly znovu vědět, tentokrát v Radlické ulici. 

Skončil v poutech

„Policisté tak začali prohledávat nejen systém budov, ale i jejich sklepení, kde se čas od času zdržují bezdomovci,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Když uviděli pootevřené dveře do místnosti, vtrhli dovnitř. Tam se nacházeli dva muži, kteří tvrdili, že s vloupáním nemají nic společného a kradené věci u sebe nemají.

Záhy se zjistilo, že lžou. Chytré hodinky usvědčily jednoho z mužů, poté co mu po prozvonění začaly vyzvánět na ruce. Místo hodinek se mu tak na rukou objevila pouta. Následně muž předal zbytek lupu. Zloději hrozí až dva roky vězení. 

Fotogalerie
4 fotografie