K požáru chaty došlo 2. března časně ráno v lesíku nedaleko ulice K Barrandovu v Praze 5. Na místo hned vyrazili hasiči i policisté. Poté, co se plameny podařilo zkrotit, se jim naskytl hrůzný pohled - v chatce ležela dvě ohořelá těla! Brzy zjistili jejich totožnost - jednalo se o muže a ženu. 

Všechno nejdřív vypadalo jako náhoda. Vyšetřovatelé si mysleli, že si dvojice zkrátka za chladné noci udělala oheň, aby se zahřála, a příbytek nedopatřením vzplál. „Nejprve jsme neměli jasně danou příčinu požáru,“ uvedl pro Aktu.cz kriminalista z druhého oddělení, který na případu pracoval.

„Na místě proběhlo standardní ohledání místa požáru a ani policejní pes na vyhledávání akcelerantů hoření nic zvláštního neobjevil,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Vše ale nakonec bylo jinak!

Rozpory ve výpovědi

Případ si převzali kriminalisté druhého oddělení druhého policejního obvodu společně s kolegy z oddělení vražd, začali postupně vyslýchat blízké obou mrtvých a zjišťovat detaily z jejich života. A záhy uhodili hřebíček na hlavičku! Nezdála se jim totiž výpověď bývalého přítele uhořelé ženy. „Z jeho výslechu vyplynuly určité zásadní rozpory, o kterých obvodní kriminalisté vyrozuměli kolegy z oddělení vražd, a společně pak začali zjišťovat další skutečnosti svědčící o podezření na násilný trestný čin. Následně nashromáždili dostatek indicií k tomu, aby mohli konstatovat, že mají podezření na dvojnásobnou vraždu,“ popsal zlom v případu Daněk. 

Na další výslech muže se důkladně připravili - konfrontovali ho s rozpory v jeho výpovědi i s dalšími důkazy, které během vyšetřování nasrhomáždili. „Při tomto výslechu se muž přiznal a uvedl, že příbytek skutečně zapálil. Důvodem byly partnerské neshody s bývalou přítelkyní, která v chatě přespávala s jiným mužem,“ dodal mluvčí.

Obviněnému muži teď za dvojnásobnou vraždu hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Video
Video se připravuje ...

Muž zapálil přístřešek v Praze 5, při požáru uhořeli dva lidé Policie ČR

Fotogalerie
29 fotografií