Slivenec je poklidná neveliká městská část Prahy, nacházející se na jejím jihozápadním okraji. Když se tudy vracel domů pražský kriminalista, povšiml si zaparkovaného obytného vozu s přestřiženými bezpečnostními lanky. Ty by za normálních okolností jistily naložená jízdní kola. Ta ale chyběla.

„Jelikož je to kriminalista zkušený a slouží již 35 let, nemohlo mu uniknout na konci ulice odjíždějící podezřelé vozidlo,“ popisuje mluvčí Policie ČR Jan Daněk. Policistovi to nedalo a za vozem se vydal, přestože začalo ujíždět. „Kolega si poradil, povedlo se mu ho zablokovat a jednoho z podezřelých za použití donucovacích prostředků zadržet,“ pokračuje mluvčí.

Dopadení na zastávce

Druhý muž sice utekl. Ale ne daleko. Jakmile se kriminalista dozvěděl, že se muž asi bude zdržovat na autobusové zastávce, vyslal tam přes operačního důstojníka hlídku policistů z pohotovostní motorizované jednotky. „Ti hledaného na zastávce sice nenašli, ale všimli si v dáli autobusu, který z této zastávky před chvíli odjel. Proto ho dojeli, zastavili a podezřelého v něm našli.“

Celá náhoda skončila zadržením obou zlodějů. „Jeden z nich měl navíc soudem zakázaný pobyt na území Prahy, a je proto podezřelý z dalšího trestného činu,“ uvádí mluvčí s tím, že kola, jejichž celková hodnota činila 50 tisíc korun, byla navrácena majiteli.

Fotogalerie
4 fotografie