Na Palmovku vyráželi policisté kolem 21:50. Oznamovatel uvedl, že auto narazilo do domu a z auta vyběhlo několik lidí, kteří se rozutekli po okolí, běželi prý směrem k Albertu. „Hlídka policistů tři osoby vypátrala. Muž, u nějž se domníváme, že řídil, byl podroben testu na alkohol a na drogy,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž opakovaně nadýchal přes jedno promile, ukázalo se, že je také pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu. Řidičák mu policisté odebrat nemohli, protože ani žádný nepředložil. „Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť bylo zjištěno, že má až do roku 2023 vysloven zákaz řízení,“ dodal Daněk. V autě s mužem seděla ještě žena (22) a další muž (27). 

Auto shodou okolností při nehodě trefilo elektrickou rozvodnu, takže nefungoval proud ve třech ulicích. Na místo proto museli vyrazit i elektrikáři, aby vše dali do pořádku. „Světla i televize, na kterou jsme právě koukali, chvíli před desátou problikly. Po chvíli, někdy před půl jedenáctou, proud vypadl úplně. Nešel zhruba hodinu," řekla Blesku jedna z obyvatelek ulice.

Fotogalerie
14 fotografií