Poškozená seděla 13. června na lavičce tramvajové refýže na Vltavské v Praze7, když k ní přistoupil zjev oblečený do dámských blyštivých béžových šatů ke kolenům a na nohách měl obuté lodičky s jehlovými podpatky. „Poškozené sebral kabelku, kterou měla položenou vedle sebe, a začal z místa odcházet,“ popisuje začátek incidentu policejní mluvčí Jan Daněk.

Útok kladivem

Poškozená za ním vyběhla a začala s ním o kabelku soupeřit. Muž v šatech však ze své kabelky vytáhl kladivo a začal ji surově tlouci, čímž jí zlomil žebra a poranil ruku. Nakonec kabelku vrátil, jako by se „nechumelilo“, a odešel směrem na Strossmayerovo náměstí. 

Podobu podezřelého jakožto průběh incidentu zachytily kamery, policisté záběry zveřejnili s prosbou o pomoc při pátrání. A vyplatilo se. „Po zveřejnění případu jsme získali poznatek k totožnosti hledaného muže a následně ho k věci vyslechli, kdy se k uvedenému incidentu přiznal. Nyní je případ ve fázi prověřování a trestní stíhání zatím zahájeno nebylo. Muž také kriminalistům dobrovolně v rámci trestního řízení vydal kladivo, kterým útočil,“ uvedl Daněk 21. srpna. 

Fotogalerie
4 fotografie