Po náročné operaci mozku, kterou Josef podstoupil, se zotavoval v obydlí své dcery v ulici Divoká Šárka. Průběh rekonvalescence však narušilo něco, s čím jeho blízcí, natož lékaři, nepočítali. Muž z bytu odešel a už se nevrátil. Bez dokladů a mobilního telefonu.

„Trpí výpadky krátkodobé paměti a je dezorientovaný v čase a prostoru,“ vysvětlil možné příčiny Josefova „zmizení“ mluvčí Policie ČR Richard Hrdina. „Bez přítomnosti své dcery u něj mohou nastat deprese, chaos a jeho chování je nepředvídatelné. Jedná se o vaskulární demenci čtvrtého stupně, která je navíc spojená s epilepsií.“

V průběhu úterý nabralo pátrání rychlý a šťastný spád. „V Divoké Šárce proběhla velká pátrací akce, do které se zapojily všechny síly a prostředky pražské policie, včetně jízdní policie, psovodů a policejního vrtulníku s drony,” informoval později Richard Hrdina.

Josefa se podařilo vypátrat v Horoměřicích. Kde nestačila technika a smysly speciálně vycvičených psů, tam pomohla pozornost druhých. „Pohřešovaného muže se podařilo vypátrat díky pozornému spoluobčanovi, který viděl na internetu pátrací relaci a muže poznal u jednoho nákupního domu v Horoměřicích. Muž byl předán zdravotníkům a je v pořádku,” uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií