„Před pěti minutami jsem autobusem projížděla po Radlické kolem ústí do tunelu Mrázovka. Nad tunelem stojí nějaký pán, měl kapuci, stál mimo zábradlí. Je to teď už tak sedm minut,“ znělo oznámení na linku 156 ve čtvrtek kolem osmé večer. 

Strážníci hned vyrazili na místo, kde muže skutečně našli. Pokusili se s ním navázat kontakt, reagoval ale nervózně a nebylo jasné, jaké má úmysly. „Po vyhodnocení situace se hlídka rozhodla přivolat další kolegy z IZS. Roztažení záchranné nafukovací matrace hasiči a přítomnost zdravotnické záchranné služby rozvázala strážníkům a policejním vyjednavačům ruce k dalšímu postupu,“ popsal mluvčí pražských strážníků Zdeněk Modálek.

Vyjednávání trvalo další dlouhé minuty, pak se ale trojici zasahujících naskytla příležitost. „Ve skálopevném sevření dotyčného přetáhli na bezpečnou stranu zábradlí, kde byl předán do péče zdravotníků,“ dodal mluvčí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci zachraňovali sebevraha. (26. května 2022) Městská policie Praha

Fotogalerie
5 fotografií