Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hokejové šílenství: Kam v Praze zajít fandit? Plátno na Staromáku jen při finále

/
  • Riegrovy sady
    Aktualizováno - 27. května 2022 ● 15:47
    13. května 2022 ● 05:10

    Už je to tu! V pátek 13. května bylo zahájeno další mistrovství světa v hokeji, které letos hostí finské hlavní město Helsinki. Šampionát každoročně přiláká pozornost milionů fanoušků z celého světa a zejména v Česku je vždy hokejová atmosféra cítit na každém rohu. A tím spíš, když se Čechům daří - už v sobotu je v 17:20 čeká boj o finále! Připravili jsme pro vás přehled těch nejlepších míst v Praze, kde se dá turnaj sledovat na čerstvém vzduchu, na velkoplošné obrazovce společně s přáteli a dalšími hokejovými fanoušky.

  • 1.

    Riegrovy sady

    Riegrovy sady
    Autor: blesk
    Riegrovy sady jsou asi vůbec nejpopulárnějším místem, kde se promítání turnaje tradičně koná. Na velkoplošné LED obraovce o rozměru 3x5 metrů v jednom z nejhezčích parků v Praze bude promítaný každý zápas. Pro velkou oblíbenost je ale nutné si pro vstup do ohraničené zóny pro sledování zakoupit vstupenky. Cena jednoho místa u stolu je buď 50, nebo 100 korun, podle vzdálenosti od obrazovky. Samozřejmě zde nechybí velký výčep Pilsner Urquell se skvělou tankovou plzní za 55,- Kč. V okolních stáncích je k dostání spousta jídla od klobás a menších jídel, většinou do sta korun, až po steaky kolem dvou set korun, k dostání jsou zde ale i vegetariánská jídla.
  • 2.

    Žižkov BeerGarden

    Žižkov BeerGarden
    Autor: blesk
    Další oblíbenou volbou fanoušků hokeje pro sledování mistrovství světa je Žižkovský Beergarden, i zde budou promítány všechny zápasy na velkoplošné LED obrazovce. V Beergarden sice není potřeba rezervace ani koupě vstupenek, zato je ale potřeba přijít včas, jelikož se areál obvykle při podobných příležitostech velmi rychle zaplní. Součástí Beergarden jsou také kolotoče a dětské hřiště, kde se zabaví i ti, kteří zrovna fandit nepřišli. I zde je široká nabídka jídla a pití. Na čepu je v BeerGardenu také tanková plzeň za 45,- Kč. Přidružený Grill u Rošťáků nabízí grillové klasiky, jako burgery a hotdogy, jedno menu zde výjde na přibližně 150,- Kč. Při větší návštěvnosti bývají otevřené i daší stánky s dalším drobnějším občerstvením, jako hranolky nebo utopenci, ale také samostatný výčep s pivami z menších pivovarů. 
  • 3.

    Terasy Harfa

    Terasy Harfa
    Autor: Galerie Harfa
    Fandit Českým hokejistům můžete také na Terasách Galerie Harfa, i zde je přichystána velkoplošná obrazovka pod otevřeným nebem. Střecha Galerie Harfa je místo s výhledem na okolí, plocha je z velké části pokryta trávníkem a jinou zelení, takže působí útulně a příjemně. Ani zde nechybí Plzeňské pivo, které tu stojí 49,- Kč. Kromě alkoholických i nealkoholických drinků je zde také bohatý výběr občerstvení ve stylu street food v několika stáncích s jídlem z různých koutů světa. Tajný tip: stačí říct heslo „Hokejový nároďák“ a na baru dostane slevu 10% na celou útratu. 
  • 4.

    Lokál Blok

    Lokál Blok
    Autor: Lokál Blok
    O něco skromnější promítání hokejového mistrovství se na Smíchově připravil také Lokál Blok, kde je kapacita na sezení sice o něco menší než na předchozích místech, nicméně nabízí pořádnou barovou sportovní atmosféru. Lokál blok se na promítání sportu zaměřuje dlouhodobě a je oblíbenou volbou místních fanoušků sportovních přenosů. K dispozici uvnitř budou tři plátna a promítat se bude každý zápas turnaje. V Lokále pochopitelně také čepují, k dostání je zde tanková plzeň za 58,- Kč, ale také Radegast, nebo tmavý Kozel. Jídla ve stále nabídce se pohybují většinou od 200,- do 350,- Kč.

  • 5.

    Žluté lázně

    Hokej ve Žlutých lázních.
    Autor: Žluté lázně

    Fanoušci mohou semifinálový hokejový zápas sledovat také ve Žlutých lázních v Podolí. Tady je plátno ve stanu za Tančírnou. 

  • 6.

    Staroměstské náměstí

    Davy fanoušků na Staroměstském náměstí.
    Autor: Blesk:Foto : Czech News Center / Rušinová Mária

    Pražský magistrát se nechystá, že by na sobotní semifinálové utkání hokejového šampionátu mezi Českou republikou a Kanadou nechal v centru města vybudovat velkoplošné obrazovky. Obrazovky se na náměstí objeví pouze v případě, že by se Češi dostali do finále. „Aktuálně jednáme s Českým svazem ledního hokeje o tom, že bychom v případě úspěchu českých hokejistů společně uspořádali velkoplošnou projekci na Staroměstském náměstí finálového zápasu, případně i hokejisty uvítali. Pokud by náš tým na šampionátu uspěl, rádi bychom tým slavnostně uvítali. Na takové úvahy je však zatím brzy,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

    MS v hokeji 2022: Podrobný program, rozpis zápasů, on-line přenosy >>>

    Fotogalerie
    27 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy