Vyloupit poštu v ulici Milady Horákové v Praze 7 se rozhodl muž minulé úterý po druhé hodině odpoledne. Vše měl dopředu připravené. Když přišel k přepážce, vytáhl papírek, kde bylo napsáno ,,V tašce mám pistoli, dejte mi peníze, nebo budu střílet!“

Žena za přepážkou vybrala veškerou hotovost z kasy a lupiči ji předala. Ten s balíkem peněz utíkal pryč. Kriminalisté zajistili kamerové záznamy a zjistili, kde všude se muž pohyboval. Lupič odjel do Kolína, poté taxikem do Pardubic, kde nastoupil do vlaku směr Olomouc. V cílové stanici si šel užít do night clubu, kde všechny uloupené peníze rozfofroval.

Recidivista

Policisté muže vypátrali na ubytovně, kam se po nočním flámu odebral až k ránu. Muž nebyl žádný nováček, před několika lety vyloupil tu samou poštu. „Policisté lustrací zjistili, že se jedná o několikrát soudně trestaného recidivistu, který si od roku 2014 odpykával trest odnětí svobody za loupežné přepadení té samé pobočky pošty a na svobodu se dostal až letos v únoru,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Těžký život na ulici už muže omrzel, nejspíš zjistil, že ve vězení je mu líp. Jako důvod svého činu totiž uvedl, že ho to na ulici nebaví a chce zpátky do vězení. Padesátiletý muž si v base posedí až deset let. 

Video
Video se připravuje ...

Recidivista vykradl poštu v Praze 7. Policie ČR

Fotogalerie
7 fotografií