Počasí jako na houpačce čeká Pražany v prvním květnovém týdnu. V záloze budou muset mít sluneční brýle i deštníky! „Nejméně oblačnosti a srážek očekáváme hned po ránu a dopoledne, odpoledne bude oblačnosti přibývat, místy déšť nebo přeháňky a místy musíme počítat i s bouřkami,“ uvedla pro Blesk meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že srážky budou koncem týdne ustávat. Nejvyšší odpolední teploty se budou nejčastěji pohybovat okolo 20 °C.

V pondělí bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 až 21 °C.

V úterý bude nejméně oblačnosti a srážek bude v ranních a dopoledních hodinách - polojasno až oblačno, pouze ojediněle přeháňky. Během odpoledne bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno, přechodně až zataženo místy déšť nebo přeháňky a bouřky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 až 21 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, během odpoledne místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Denní teploty 17 až 19 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Denní teploty 17 až 19 °C.

V pátek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty 9 až 7 °C. Denní teploty 17 až 19 °C.

V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 10 až 8 °C. Denní teploty 18 až 20 °C.

V neděli bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ranní teploty 10 až 8 °C. Denní teploty 18 až 20 °C. 

Fotogalerie
30 fotografií