Chvíle hrůzy si prožila prodavačka v obchodě s potravinami v pražských Horních Počernicích. Loni 19. dubna do prodejny vtrhl muž s maskou na obličeji a kapucí na hlavě a rovnou si to zamířil k pultu, za nímž prodavačka stála. 

„V ruce držel nůž a vyhrožoval prodavačce, že pokud mu nedá do minuty peníze, pobodá ji. Žena z obavy o svůj život otevřela pokladnu, podezřelý si dal veškeré bankovky do igelitové tašky a následně z místa v klidu odešel,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy – ty zachytily muže krátce před loupeží, jak si v domnění, že ho nikdo nevidí, nasazuje na obličej masku. Policisté po něm hned začali pátrat.

Video
Video se připravuje ...

Eskorta podezřelého. Policie České republiky

„Kriminalisté šetřením tohoto případu zjistili,  že se přepadení dopustil 29letý muž. Ten hned po spáchání loupežného přepadení odjel do Německa, kde se rovněž dopustil obdobné násilné trestné činnosti, při které byl však zadržen tamní policií, a na výrok soudu, tak čeká ve vazbě,“ uvedla Siřišťová 29. prosince 2022.

Z německého vězení pak muže pustili, hned nato ho zadrželi čeští policisté. V minulosti už v Česku strávil sedm let za mířžemi za celkem osm odbdobných případů, loupil i jinde v Evropě. „Pražští policisté muže obvinili ze spáchání trestného činu loupež  a v případě odsouzení muži hrozí, až desetiletý pobyt za mřížemi. Policistům při ztotožnění výrazně pomohla spolupráce veřejnosti, neboť při vyšetřování přepadení zajistili kamerové záznamy, kde se muž převlékal a maskoval obličejovou maskou, přičemž v jeden okamžik se i podíval s nezakrytým obličejem do kamery.  Tímto děkujeme veřejnosti za spolupráci. Obviněný skončil na základě rozhodnutí soudu pro Prahu 9 ve vazbě,“ dodala mluvčí koncem března 2023.

Fotogalerie
4 fotografie