Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sexuálně „zprzněná“ socha i střížkovský Tarzan: Pražští strážníci za uplynulý rok řešili řadu bizárů

/
  • Zfetovaný zloděj kradl v restauraci na Střížkově. I s lupem vypadl z okna a poranil si kotník
    29. prosince 2022 ● 06:20

    Pražští strážníci mají za sebou náročný rok. Po uvolnění covidových restrikcí se logicky zvedla i kriminalita. Za rok 2022 museli řešit velkou spoustu přestupků, některé jsou ale i poněkud komické. Mezi ty patří například babička, která svému vnukovi koupila spreje s barvou a pak společně spáchali přestupek při vytváření graffiti. Jaké další bizarní případy museli strážníci řešit?

  • 1.

    Moderní babička a vnuk umělec

    Jedenáctiletý chlapec sprejoval na zeď v Michli. Jeho jednasedmdesátiletá babička mu při tom asistovala
    Autor: Městská policie Praha

    Jedenáctiletécho chlapce zaujalo na internetu graffiti, které si chtěl vyzkoušet. Pro jeho výtvarné nadšení měla ihned pochopení jeho jednasedmdesátiletá babička, která neváhala, a chlapci koupila několik sprejů. Babičku s vnukem sprejující na zdi v ulicích Plynární a Krnkova v Praze 4 uviděl v neděli 10. ledna po jedné hodině odpolední jeřábník na stavbě, a zavolal policii, která následně přijela. 

     

    „Výsledkem zkoušky bylo několik žlutomodrých nápisů na zdech a chodníku, největší o velikosti 1 m x 1,6 m. Strážníci celou věc předali k dořešení státní policii,“ řekla tehdy mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

  • 2.

    Obchoďák si spletl s cyklostezkou

    Agresivní opilý cizinec řádil v obchodním centru. (23. ledna 2022)
    Autor: Městská policie Praha

    Na mol opilý cizinec se ještě v době covidových opatření vydal do obchodního centra na kole a bez respirátoru. Když chtěl opilý pod obraz vjet i do obchodu s potravinami, ochranka se mu snažila zabránit. Opilec neváhal a ochranku hrubě napadl.

    „Z muže byl silně cítit alkohol, nechtěl spolupracovat a vybízel strážníky k boji. Když se pokusil jednoho člena hlídky napadnout, přišlo na donucovací prostředky,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová. Muž skončil v poutech, test na alkohol záhy ukázal 2,5 promile! Muž skončil na záchytce.

  • 3.

    Agresivní divočák

    Divočák ohrožoval procházející se Pražany v Troji
    Autor: Městská policie Praha

    Pražští strážníci se nemusí vypořádat jen se zloději, opilci nebo narkomany, občas musí své síly změřit i s divokou zvěří. Na divočáka, který si vesele vykračoval v ulici V Podhoří v Praze 7, upozornila žena městskou policii. „Po ulici chodí divoké prase, které je asi zraněné,“ uvedla oznamovatelka.

    „Auto posloužilo strážníkům jako štít, kterého se divočák zalekl, a dírou v plotu vlezl na zarostlý pozemek,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Za plotem úsilí strážníků neskončilo. Rozčilený divočák na hlídku neustále útočil. Strážníci si na pomoc zavolali myslivce. Pro divočáka nedopadl „souboj“ dobře. Kvůli viditelně zraněné čelisti ho musel myslivec zastřelit.

  • 4.

    Cesta k Bohu

    Karlovo náměstí v Praze
    Autor: Blesk

    Podivín si spletl sochu Elišky Krásnohorské na Karlově náměstí nejspíš s reálnou ženou. Proto neváhal a začal se o ní třít a prováděl i kopulační pohyby. Kolemjdoucí proto přivolali na pomoc strážníky. Když hlídka na místo přijela, muž se třel, a to „jak přední, tak zadní částí těla o sochu.“ Hlídce pětatřicetiletý muž uvedl, že je v pořádku, a že jeho počínání má »racionální« odůvodnění.

    „Chci za Bohem,“ neustále opakoval a z místa nechtěl odejít. Náhle si lehl na zem, začal se třást a cosi mumlat. Strážníci přivolali záchranáře, kteří se ho snažili ošetřit, muž však začal být agresivní, jeho chování pak vyvrcholilo útokem na záchranáře, které se snažil kopat a kousat. Muž skončil v nemocnici.

  • 5.

    Střížkovský Tarzan

    Zfetovaný zloděj kradl v restauraci na Střížkově. I s lupem vypadl z okna a poranil si kotník
    Autor: Městská policie Praha

    Nešikovný zlodějíček se pod záminkou, že chce na toaletu vloupal do kanceláře jedné z restaurací na pražském Střížkově. Využil nepozornosti obsluhy, ukradl klíče a snažil se vykrást kancelář v patře nad restaurací. 

     

    Když však chtěl se svým lupem z kanceláře utéct oknem, při dopadu se zranil a měl po ptákách. Z okna se totiž snažil seskočit na větve opodál stojícího stromu, což mu nevyšlo. Muž seděl pod stromem vedle restaurace a kolem něj se válela rozbitá elektronika. „Strážníkům tvrdil, že spadnul ze stromu a s věcmi na trávníku nemá nic společného,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Dvaatřicetiletý muž následně  strážníkům přiznal, že užívá drogy. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Zfetovaný zloděj kradl v restauraci na Střížkově. I s lupem vypadl z okna a poranil si kotník Městská policie Praha

  • 6.

    Jak chudák k ještě větší bídě přišel

    V Praze 6 začal hořet kontejner na papír, požár poškodil i vedle zaparkované auto
    Autor: Městská policie Praha

    Parkovat na místech, které k tomu nejsou určené, se občas opravdu nevyplácí. O tom by mohl mluvit i majitel auta, který nejenže dostal botičku za nesprávné parkování, navíc mu ale plameny z vedle hořícího kontejneru prakticky zcela zdemolovaly vůz. Když byl požár úspěšně uhašen, na místo dorazila hlídka městské policie, aby botičku odstranila. Ta však byla poškozena páčením, a tak ji nebylo možné sejmout.

     

    Strážníci na pomoc přivolali státní kolegy a technika, kterému se podařilo botičku sundat díky hřebenovému háku. Strážníci to vyřešili po svém - na ohořelé auto nasadili botičku novou! „Vzniklá škoda znehodnoceného technického prostředku byla vyčíslena na necelých 4500 korun,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

    Fotogalerie
    20 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Jiří Zvěřina: Může mi někdo vysvětlit, kde se berou ti schopní a úderní strážnici??? Na Praze 6 určitě ne, tam jsou podle mne ti nejlínější a nejneschopnější strážníci minimálně z Prahy...

(29. 12. 2022 16:40)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy