Mladá maminka procházela podchodem kolem sedmé večer, vedle ní jela na tříkolce její tříletá dcerka. Náhle k nim přiběhl muž s kuklou na hlavě, dívenka maminku chytla za ruku, útočník je ale obě strhl k zemi! „Poté chytil poškozenou za batoh, který měla na zádech, a chtěl po ní všechny věci, co má u sebe,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Žena, vyděšená k smrti, začala z obavy o svůj život i život své milované dcerky hlasitě křičet o pomoc. Několik kolemjdoucích ji naštěstí uslyšelo a přispěchali ji zachránit. „Přítomnost ostatních však agresora neodradila a na svém požadavku trval do té doby, než ho jeden ze svědků násilím ze ženy strhl. Útočník pak s nepořízenou utekl neznámo kam,“ uvedl mluvčí. Jako zázrakem se mamince ani dívence téměř nic nestalo, žena měla jen odřený loket. 

Policisté teď pátrají po útočníkovi, který byl oblečen do černého a na hlavě měl kapuci. Hledají ale i svědka v červené vestě, který ženě pomohl - svým svědectvím by totiž mohl pomoci k objasnění případu. „Zároveň mu tímto děkujeme, stejně jako ostatním, že nebyli lhostejní a přispěchali na pomoc,“ uvedl Rybanský. Útočníkovi za loupež hrozí až desetileté vězení. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po muži, který přepadl maminku s tříletou dcerkou. (6. dubna 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií