Gauner vešel do prodejny zlatých a stříbrných doplňků v Sokolovské ulici v pondělí kolem jedné hodiny odpoledne. Nechtěl však nakupovat, nýbrž krást! „V ulici Sokolovská došlo k pokusu krádeže, bylo přepadeno zlatnictví. Pachatel si chtěl pod pohrůžkou zbraně vynutit zlato,“ popsal Blesku v den činu policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Do prodejny vstoupil maskovaný, měl přes obličej roušku, na hlavě tmavou kšiltovku a v ruce držel pistoli! Tou hned zamířil na nebohou obsluhu. Měl ale smůlu – v prodejně byl totiž další zaměstnanec, kterého se muž krátce po vytažení zbraně lekl, a radši od svého nekalého činu upustil. Dal se na útěk, policisté po něm hned začali pátrat. Podle Hrdiny se naštěstí nikomu nic nestalo.

Policisté záhy zajistili kamerové záznamy, které podezřelého zachycovaly. „Operativním šetřením během krátké chvíle zjistili, že se jedná o sedmapadesátiletého patnáctkrát soudně trestaného recidivistu, který byl jen pár dní předtím propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou a násilnou trestnou činnost,“ popsala týden po činu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pro muže si už dva dny po loupeži přišli kriminalisté, kteří ho zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. Za loupež hrozí muži až desetileté vězení, gauner si na soud počká ve vazbě. 

Video
Video se připravuje ...

Muže, který 24. října 2022 přepadl zlatnictví v centru Prahy, policisté dopadli o dva dny později. Policie České republiky

Fotogalerie
17 fotografií