Takovou honičku ulice Perlová v centru Prahy asi dlouho nezažila. Zavinili ji dva cizinci, kteří si vyhlédli zaparkovaný vůz. Jeden si „z auta si odnesl drahá sluchátka, peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí. Druhý z mužů hlídal okolí a v okamžiku, když se žena vracela zpět k autu, na svého kolegu zaklepal a ihned se oba dali na útěk,“ popisuje mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Žena se je snažila pronásledovat. Přitom volala o pomoc případné kolemjdoucí a svědky, které se na zloděje snažila upozornit. Doufala přitom, že by jim někdo duchaplný zabránil v útěku. A nemýlila se.

Volání o pomoc zaslechli projíždějící policisté z 11. oddělení Prahy I, kteří se zabývají potíráním pouliční kriminality, a okamžitě se za zloději vydali,“ uvádí mluvčí. Jenže ani křik uniformovaných strážců bezpečnosti zloděje nezastavil. V útěku pokračovali dál, přičemž se „snažili části lupu zbavit postupným odhazováním mezi zaparkovaná auta.“

Jako by nějakých těch pár odhozených gramů záviselo na tom, že kvůli tomu budou mít rychlejší běhy. I neměli. „Po několika stech metrech se policistům podařilo je dostihnout a za použití donucovacích prostředků oba muže zadrželi,“ pokračuje Hrdina. Finanční hotovost, ukradená sluchátka, doklady i platební karta – všechny tyto věci se „okradené ženě vrátily dříve, než se stihla dovolat na tísňovou linku.“ Zlodějům nyní hrozí až dva roky vězení.

Slova díků

Happy end pro ženu má možná ještě šťastnější pokračování pro policisty. Leckoho během práce potěší pochvala, že se mu něco povedlo. Ve stejném duchu smýšlení se tak i okradená žena odhodlala poděkovat dopisem, jejž policisté zveřejnili.

„Budu se modlit, aby bylo více policistů jako pan F a N! Díky policistům z celého 11. oddělení obecné kriminality mé nejstresovější období bylo klidnější a návštěva policie pro mě nebyl ztracený čas. Pokud bych mohla udělat cokoliv - ráda udělám. Vděčím jim za pocit bezpečí,“ zaznělo v něm mimo jiné.

Video
Video se připravuje ...

Dva cizinci vykradli v Perlové ulici v Praze auto. Policisté je dohnali, ještě než majitelka vozu vytočila tísňovou linku. (22. prosinec 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií