Městský soud původně Jungovi uložil devět let vězení. Vrchní soud trest o rok snížil, zároveň potvrdil peněžitý trest 1,5 milionu korun a desetiletý zákaz činnosti.

Jung podle obžaloby oslovil Jiřího Žežulku, zmocněnce společnosti, kterou prověřovala finanční správa. Údajně požadoval deset milionů korun ve dvou splátkách za to, že poskytne neveřejné informace, které se ve svém pracovním zařazení dozvěděl a které se měly týkat údajných nelegálních aktivit.

Žežulka vše ohlásil policii. Následně se už s jejím vědomím sešel s Jungem znovu, na další schůzce si předali peníze. Bezprostředně poté Junga zadržela policie. Muž trval na tom, že neměl v úmyslu převzít úplatek. Tvrdil, že jej Žežulka oslovil jako první, obhajoba také naznačovala možnost policejní provokace. Junga prý zajímalo, jak daleko Žežulka zajde, a nevěřil, že skutečně přinese peníze.

Podle pražských soudů byla Jungova obhajoba nevěrohodná. Schůzky si Jung nenahrával a ani o nich nikoho neinformoval. Žežulka se naopak obrátil na Národní centrálu proti organizovanému zločinu.

Fotogalerie
9 fotografií