Do bezdomovecké komunity v Praze 9 vyjížděli policisté v noci na neděli, popálenou ženu tam nalezli bohužel již bez známek života. „Kriminalisté případ nejprve vyšetřovali jako nedbalostní trestný čin,“ řekla Blesku dříve policejní mluvčí Eva Kropáčová. Údajného pachatele, jednoho z bezdomovců, podle informací Blesku druha oběti, kriminalisté zajistili. 

Zapálil ji

„V prvotní výpovědi druha poškozené byly určité rozpory, což v kriminalistech vzbudilo podezření, že se celá věc mohla odehrát jinak, a proto si věc převzali krajští kriminalisté z 1. oddělení,” upřesnili policisté ve středu v tiskové zprávě. „Následně provedeným šetřením a rozpracováním celého případu došli k závěru, že se na smrti poškozené podílel její druh. Při následném výslechu podezřelého se k činu doznal a uvedl, že svoji družku úmyslně polil benzínem a zapálil ji,” doplnili.

Uvězněné kočky

Po policejním zásahu ale zůstala v chatě, kterou dvojice obývala a kterou policie zapáskovala, uvězněna trojice kočiček. Bez pití a žrádla tam byly několik dní. Na zvířata odsouzená k pomalé smrti radnici městské části Praha 9 upozornila Petra Pospíšilová ze Zličína. „O opuštěné kočky se starám už 30 let. Jsem z druhého konce Prahy, takže jsem o tomto případu nejdřív vůbec nevěděla. Někoho z lidí ale pak napadlo, že bych třeba mohla vědět, jak jej vyřešit, takže mi napsal, o kočkách zamčených v chatce jsem se dozvěděla zprostředkovaně,“ vysvětlila. Požádala o pomoc na facebooku a městskou část oslovila i napřímo.

Kdo se jich ujme?

Ve čtvrtek úřad přistoupil k rychlé akci a zapečetěnou chatku nechal za asistence městské policie otevřít. „O uvězněných kočkách jsme se dozvěděli ze sociálních sítí. Uvnitř jsme objevili dvě kočky, jedna byla venku před chatkou,“ sdělil radní Prahy 9 pro zdravotnictví a sociální oblast Jiří Janák (ODS).

„Dvě kočičky se podařilo chytit. Třetí utekla. Šlo tam o život, protože byly v chatce zavřené od neděle,“ doplnila Petra. Jednu z koček, které se ujala, teď bude nabízet k adopci. Kočky byly sice promrzlé a vyhladovělé, ale jinak byly podle ní ve velmi dobrém stavu. „Bezdomovci jim evidentně poskytovali spoustu lásky i střechu nad hlavou, byť v zahradním domku. O to vše teď kočičky přišly. Proto pro ně hledáme nový domov,“ vysvětlila. Pokud máte o zachráněnou kočičku zájem a rádi byste si ji osvojili, můžete kontaktovat zvířecí útulek Petřiny matky na telefonním čísle 603 225 948.

Video
Video se připravuje ...

Muž ve Vysočanech polil družku benzínem a zapálil. Video z policejního zásahu.  Policie ČR

Fotogalerie
17 fotografií