Naprosto příšernou směnu si žena prožila v noci na 2. listopadu. Na benzinku, kde pracuje, vtrhl muž s nožem v ruce, přiběhl k pokladně a požadoval po ní peníze a cigarety. „Ona ze strachu o svůj život lupiči vyhověla a veškerou hotovost z pokladny vydala. Muž poté zmizel v parku Folimanka,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Plačící žena pak zavolala na linku 158, kde popsala, co se stalo. „Případ si do své kompetence převzali kriminalisté druhého policejního obvodu, kteří jej začali prověřovat pro trestný čin loupež. V průběhu několika hodin zajistili stopy, provedli výslechy a vyhodnotili kamerové záznamy, na kterých bylo celé přepadení zaznamenáno,“ popsal postup kriminalistů Rybanský.

Ze zjištěných informací pak vyplynulo, že by se mohlo jednat o známou firmu, muže, který se už v minulosti podobného trestného činu dopustil. Vyšlo navíc najevo, že bydlí kousek od místa činu. „Následně se i potvrdilo, že tip byl správný a jedná se skutečně o muže, který benzinku přepadl. Zadržení tak na sebe nenechalo dlouho čekat a proběhlo v ranních hodinách. Překvapený zadržený se z několika tisícovek a kuřiva radoval jen několik málo hodin,“ dodal mluvčí. Gauner putoval do vazby, hrozí mu až desetileté vězení. 

Video
Video se připravuje ...

Muž přepadl čerpací stanici v Praze 4, policisté ho dostihli. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií